Brainfoodcatering op kantoor en het onderwijs? Het kan met breinspijs van cateraar CookCook!. Voeding die mentale prestaties verbetert. Ook voor brainfood workshops.

 

In 2015 ging de Utrechtse cateraar CookCook! de strijd aan met de vette overwerkpizza. De dagverse, gezonde en betaalbare maaltijden vinden hun weg inmiddels naar menig organisatie. En nu zijn dan de energiedranken, nutsen en marsen aan de beurt. Het alternatief: brainfood op het werk. 

Maar… Brainfood bestaat toch al langer? Zo is algemeen bekend dat noten en zaden goed zijn voor het brein. Dat een glas rode wijn bij de maaltijd de kans op Alzheimer verkleint. Dat vette vis goede vetten bevat. En dat kinderen toch echt dierlijke producten moeten eten voor een goede ontwikkeling van hun hersenen.

Hoewel vaststaat dat bepaalde voeding de hersenen op lange termijn gezond houdt, is nog weinig bekend over brainfood voor de korte termijn. Dus wat en hoe je nú moet eten om de komende uren optimaal mentaal te presteren. Ook is er veel onduidelijkheid over de wijze waarop verschillende voedingsstoffen op elkaar reageren. En bovenal ontbreekt een holistische visie op, en voedingsmethodiek voor, brainfood in de bedrijfscatering. Welke generieke voeding verbetert de prestaties binnen een heterogene groep mensen (zoals een team op het werk)?

Korte termijn
Breinspijs™ is een voedingsmethodiek waarin niet alleen lange termijn winst geboekt wordt voor de hersenen, maar waar de focus vooral ook ligt op korte termijn effecten. Zoals meer energie als je nog even door moet op kantoor. Een scherpere geest als je een onderhandeling ingaat. Of een creatieve boost voor de brainstormsessie. Met Breinspijs™ bieden we voeding voor het optimaliseren van mentale prestaties. Smaakvol en zonder after diner dip.

Brainfood 2.0 
CookCook! brengt brainfood naar ‘the next level’. We spreken dan ook graag van etenschap. Een goed gerecht is niet slechts een samenstelling van breinvriendelijke ingrediënten, maar komt tot stand vanuit een sluitend model waarin het samenspel van tien elementen optimale breinvoeding oplevert. In onderstaande illustratie is onze methode op hoofdlijnen gevisualiseerd.

Uitdagingen 
Voor een cateraar zijn er specifieke uitdagingen die de thuiskok niet heeft.

  • Hoe combineer je de brainfood-elementen tot smaakvolle, gevarieerde gerechten?
  • Omdat er gekookt wordt voor teams, moet onze breinspijs-voeding generiek inzetbaar zijn. Met slechts een paar varianten bedient de cateraar een heterogene groep. Dit vergt naast veel rekenwerk ook creativiteit van de koks.
  • Ook betaalbaarheid speelt een rol. Zo bevat wilde zalm meer omega 3 vetzuren, maar wordt veelal (biologische) kweekzalm gebruikt omdat het eten anders tweemaal zo duur wordt.

Meer weten?
Benieuwd hoe u onze ‘brainfood 2.0’ op het werk kunt inzetten om de prestaties van uw mensen te verbeteren? Neem contact op met Jeremy Buisman voor een presentatie (met proeverij!). Bel met nummer 030 – 34 10 34 9 of stuur een e-mail.

Breinspijs™. Food for thought.